8 Eylül 2008 Pazartesi

Anime Tanıtımları : Death Note





Adı:
Death Note

Türü: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 37

Kategori: Dedektif,Korku,Gizem,

Yılı: 2006

Yapımcı: MADHOUSE

Tanıtım:

Hikaye, Ryuk adında bir Shinigami(Ölüm Tanrısı)nin Death Note(ölüm defteri)ni Dünya'ya düşürmesiyle başlar.
Death Note, bir okulun bahçesine düşmüş ve Light adında bir öğrenci defterin düştüğünü görmüştür. Gidip defteri alır. Üzerinde Nasıl kullanıldığı yazmaktadır:
"Bu deftere ismi yazılan insan ölecek.
Bu defterin yazarı, kişinin ismi ve suratı aklında olmadığı sürece sonuç göstermez. Bununla beraber, aynı ismi taşıyan diğer kişiler de bundan etkilenmez.Eğer kişinin ismi yazıldıktan 40 saniye sonra ölüm biçimi yazılırsa, kişi o şekilde ölür. Eğer ölüm sebebi belirtilmemişse, sadece kalp krizinden ölür. Ölüm sebebi yazıldıktan sonra, ölümün ayrıntılarının 6 dakika 40 saniye içerisinde yazılması gerekir."

Light, ilk önce buna inanmasa da kendine hakim olamaz ve TV'de gördüğü bir teröristin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra, bir son dakika haberi olarak teröristin öldüğü haberi yayınlanır. Light, gerçekliği tespit etmek için evin önünde bir kadını sıkıştıran adamın ismini yazar. O adam da ölünce Light Death Note'ın gerçek olduğunu anlar.
Light deftere 5 gün içinde on sayıda isim yazmış ve kendine göre "kötü" olan insanları öldürmüştür. 5. günün akşamı Ryuk isimli Shinigami Light'ın odasına girer. Light Ryuk'un kendisini öldüreceğini zannerdeken, Ryuk ona hiç bir şey yapmayacağını söyler. Çünkü insan dünyasına düşen bir death note, artık onu bulan insana aittir. Ancak Death Note'ı kullanan insan öldükten sonra ne cennete ne de cehenneme gidebilecektir..
Ancak o Death Note ile adaletli dünyasını yaratırken, dünyanın en iyi dedektifi "L" onun peşine düşecektir. Bütün Dünya'da gizli güç Kira diye bilinen Light, hem kimliğini polisten gizlemeli hem de L'in kimliğin öğrenmelidir, çünkü bulunduğunda idam edilecektir... Bu durumda, kim kimi daha önce bulursa o ölecektir..



Konusu ve olaylarıyla düşündürücü ve eğlenceli bir animedir.

Hiç yorum yok: